Ποιοι είμαστε

Είμαστε γονείς με παιδιά, που πηγαίνουν στον Δημόσιο Παιδικό Σταθμό Νέας Πεντέλης.
Ερασιτέχνες ξυλουργοί, ηλεκτρολόγοι, βαφείς … καταπιαστήκαμε από χόμπι να φτιάξουμε το θεατράκι …. Και η πραγματικότητα μας ξεπέρασε ..
Η μια μετά την άλλη, όλες σχεδόν οι οικογένειες που είχαν να διαθέσουν χρόνο, ήρθαν μόνες τους αναζητώντας να δώσουν βοήθεια … μαζευτήκαμε πολλοί και το φτιάξαμε … άντρες, γυναίκες και παιδιά 3 έως 5 ετών, μαζεύτηκαν τον Απρίλιο, κάθε απόγευμα, κάθε Σάββατο και Κυριακή, κάθε ελεύθερη ώρα τους και φτιάξαμε αυτή την παράγκα , με πολύ κέφι και όνειρα …. Και δεν είναι και άσχημη !
Και ύστερα από αυτό, οργανωθήκαμε σε Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ..και κάναμε πιο πολλά όνειρα … να το κάνουμε να Ζωντανέψει ..και ακόμα περισσότερες οικογένειες, με πιο πολύ κέφι και περισσότερα σχέδια ήρθαν κοντά μας … και σήμερα μας κάνουν μια μεγάλη εθελοντική ομάδα που ζουζουνίζει στη ΠΕΝΤΕΛΗ .
Και έτσι  βαλθήκαμε τώρα, να κάνουμε ένα Φεστιβάλ Παιδικού Θεάτρου , το πρώτο στον Δήμο μας.
Με κίνητρο να προσλάβουμε για όλα τα παιδιά του σταθμού  3 δασκάλες, πλέον αυτών που προσφέρει το δημόσιο πρόγραμμα.
3 Δασκάλες που όλοι εμείς οι γονείς , με τον ένα ή άλλο τρόπο πληρώνουμε έξω από τα σχολεία μας και μάλιστα ακριβά για  τα παιδιά μας . :

  • Μουσικής
  • Χορού μπαλέτου
  • Θεατρικού παιχνιδιού.

Οριστικοποιούμε σύντομα το πρόγραμμα μας και χρειαζόμαστε κάθε βοήθεια …
Ανθρώπους εθελοντές για το πρόγραμμα, μικρούς χορηγούς , από έναν Γιατρό για τις ώρες τις παράστασης, μέχρι νερά και λουλούδια … αλλά κυρίως … χρειαζόμαστε την βοήθεια όλων να το μάθουν οι φίλοι μας/σας … όμιλοι και σύλλογοι, ωδεία και θεατρικές ομάδες, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, μαμάδες και παιδιά. Οργανισμοί, Δήμοι, εκκλησίες.
Πρέπει να κάνουμε όλοι like και share ..μήπως και κάποτε το θεατράκι μας γίνει τόσο γνωστό ώστε να φιλοξενεί τις μεγαλύτερες Ελληνικές Παιδικές Παραστάσεις και μας κάνει ακόμα πιο περήφανους, εμάς που το χτίσαμε, τα παιδιά μας που εμπλάκηκαν και γενιές νέων παιδιών που θα επωφεληθούν.
Και φυσικά … σας θέλουμε εκεί .. σε όλες μας τις παραστάσεις .. με τα παιδιά σας , να το ευχαριστηθείτε και εσείς και εμείς .. ΘΑ διαπιστώσετε ότι αν μη τι άλλο, φτιάξαμε την πιο όμορφη παράγκα θέατρο , στο πιο όμορφο σημείο της Αθήνας , με την πιο όμορφη θέα , μέσα στο δάσος …
ΘΑ έχουμε Xanazzoo και Burger Project, θα έχουμε ξυλοπόδαρους και ζογκλέρ και μάγους και παραμυθάδες …. Θα έχουμε Καραγκιόζη και Παιδικά Θεατρικά .. Θα έχουμε χορωδία παιδιών Χρήστου Λάμπρου .. και τους Πιατίνι και άλλους πολλούς , τόσους πολλούς …
Παιδικά παιχνίδια, κυνήγια θησαυρού, βιβλία , μουσικές ….
Θα είμαστε εκεί κάθε ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ από τις 17.00 στις
10 και 17 και 24 ΙΟΥΝΙΟΥ και στην 1η και 8 ΙΟΥΛΙΟΥ.
Δεν ξεχνάμε :

  • Τη Δασκάλα Μπέτυ, διευθύντρια του σταθμού που  μολονότι μπερδευτήκαμε στα πόδια και το προαύλιο της , αυτή αντί να μας διώξει, μας στήριξε, πίστεψε και βοήθησε. Μέχρι που έβαψε κιόλας.
  • Τον  Άγγελο, ( Αντιδήμαρχος - πρόεδρο ΟΚΠΑ Δήμου μας ) που μας βοηθάει ουσιαστικά στα πρώτα μας βήματα όχι μόνο με υλικά του Δήμου για τις κατασκευές, αλλά κυρίως με εμπειρία και σύνεση μας βοηθάει να είμαστε τυπικοί απέναντι στον νόμο και τον Δήμο.
  • Τον Δήμαρχο Πεντέλης Δημήτρη, που μας τίμησε και αυτός, ακόμα και με τη φυσική του παρουσία και  την παράσταση του στο θεατράκι μας για να βοηθήσει ...και έτσι έδωσε μήνυμα σε όλες τις οικογένειες που δούλεψαν … ΠΡΟΧΩΡΑΤΕ.

Χωριστήκαμε σε ομάδες και είμαστε ανοιχτοί !

Γενικός Συντονισμός: Πέτρος - marketing@playful.gr  – 6974 800182
Eπικοινωνία με το Κοινό: Διαλεκτή – dialecti@yahoo.com - 6942057925
Kαλλιτεχνικό Πρόγραμμα: Ρόζα – rozakaludi@hotmail.com - 6973661120

Υπεύθυνοι Facebook:     
Φωτεινή – platanioti.fotini@gmail.com - 6974800181
Μάρω –  mgaitana@yahoo.gr - 6909158025
Σοφία - sofia-deveraki@yahoo.gr - 6934136029

Υπεύθυνη Εργασιών: Δήμητρα – dvandaraki@yahoo.gr - 6944867733

ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ να μας γράφουν άνθρωποι που δεν μας γνωρίζουν, για να βοηθήσουν ….
Ευχαριστούμε την Evi Visvardi, Dora Zaharopoulou, Stella Xatzikou. Eleni Kevork, Aspasia Skoufidi, Olivia Gavrili, Eleni Taiganidi, Eva Theofanous …..

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Ο υπό ίδρυση Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΝΕΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
 
©Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων παιδικού σταθμού Νέας Πεντέλης